Părintele Gabriel Nicu -

aleasă floare duhovnicească

Prima pagină
Mărturii
Minuni
Articole
Înregistrări audio
Înregistrări video
Fotografii
Acatistul
Contact

Câteva dintre minunile săvârşite în timpul vieţii

,,Părintele m-a vindecat de cancer.” (F., Bucureşti)

,,Părintele ştia ce profesie am  şi de unde sunt.”(A., Bucureşti)

,,Părintele Gabriel  a dat sens vieţii mele spirituale.”(L., Bucureşti)

,,Părintele Gabriel a săvârşit taina Sfântului Maslu şi Dezlegările în casa unor creştini din Dobrogea, la care a participat şi un bărbat surd. A doua zi, acesta a venit la Părintele, cu un veşmânt să-i mulţumească pentru că aude.” (C., Tulcea)

,,Într-o vară, sătenii din Borăneşti asistau neputincioşi la pagubele pricinuite de secetă. Deodată s-a format un norişor şi toţi au crezut că în sfârşit va ploua. Mare le-a fost uimirea când au văzut că a plouat numai în grădina Părintelui.” (Sora A., Bucureşti)

,,Nu i-am spus Părintelui necazurile mele, dar eram convinsă că duhul Părintelui este peste tot şi, dacă trebuie să-mi spună ceva , îmi va spune.
După ce m-a pregătit o perioadă în tăcere, Părintele m-a ajutat fără să-i cer ajutorul. Încet-încet, problemele de sănătate şi cele profesionale s-au rezolvat. Mai important decât toate este, însă, că lângă Părintele l-am cunoscut cu adevărat pe Dumnezeu, deşi nu meritam, şi m-am schimbat complet.” (B. A.,Bucureşti)

,,Am avut multe boli şi, în urma tratamentelor şi a rugăciunilor Părintelui Gabriel, acestea s-au mai împuţinat.”(Sora M., Botoşani)

,,M-am vindecat de epilepsie prin rugăciunile Părintelui Gabriel şi prin mila Preasfântului Dumnezeu.” (I., Bucureşti)

,,Mergeam de mai mult timp la Părintele Gabriel, fiindcă eram atras de frumuseţea predicilor Sfinţiei Sale, de glasul îngeresc cu care cânta, de înalta ţinută morală şi de acel paraclis modest în care, deşi stăteam cu picioarele direct pe pământ, mă simţeam parcă mai aproape de cer.
Îmi doream să trăiesc, însă, şi eu o minune. Văzusem cum unei fetiţe cam de cinci-şase anişori, din cauza argintului-viu, îi căzuse o mare parte din păr, apoi, după un timp, i-a crescut. Mama mea, care purtase ochelari, a renunţat la ei după ce şi-a dat cu ulei de la Sfântul Maslu.
Din cauza calculatorului, mă dureau foarte tare ochii. Într-o duminică, i-am spus Părintelui în timp ce mă miruia. Mi-a făcut semnul crucii pe ochi cu ulei sfinţit şi în acel moment am simţit o răcoare plăcută. Două-trei săptămâni am avut acea senzaţie de răcoare, după care nu am mai simţit nicio durere. Apoi am reuşit să mă descurc foarte bine şi fără ochelari.” (C., Bucureşti)

,,Un cuplu tânăr avea probleme mari. După o singură slujbă a Părintelui Gabriel, acestea s-au rezolvat. Mai mult decât atât, unul dintre ei s-a angajat foarte repede, în mod cinstit, într-un serviciu foarte bun.”(C.C., Bucureşti)

„Cu darul străvederii, Părintele a descoperit că mai aveam un păcat nespovedit.”(L., Bucureşti)

„O fetiţă, deşi avea trei, ani nu vorbea. Chiar după prima slujbă a Părintelui Gabriel, urmată de Sfântul Maslu, la ieşirea din curtea bisericii din Gresia, fetiţa a spus pentru prima dată mamă.”
(Fratele A., Gresia)

„Medicii m-au anunţat că băieţelul pe care urma să-l nasc are o malformaţie. Părintele m-a scăpat de cezariană şi m-a ajutat să nasc uşor un copil sănătos.” (G., Bucureşti)

,,Părintele ştia că amica mea are un prieten şi i-a spus pe nume, deşi nimeni nu-i vorbise despre acesta. (A. B., Bucureşti)

,,Aflându-se pe un munte înalt, însoţit de fratele N şi sora S., Părintele a călătorit cu ei pur şi simplu pe calea aerului! A luat-o pe panta cea mai abruptă şi în câteva secunde au fost cu toţii la poalele muntelui. (S. şi F., Buzău)”

„Părintele pescuia stând pe o pojghiţă de gheaţă şi mă miram că nu se rupe. Am mers şi eu lângă Sfinţia Sa să văd dacă mă ţine şi pe mine şi m-a ţinut.” (I., Slatina)

„De Paşte, la Gresia, 30 de persoane au mâncat dintr-un singur peşte. Părintele   l-a înmulţit astfel încât fiecare a primit câte o bucată mare.” (Sora R., Bucureşti)

„În ziua de Rusalii 2004 slujea Sfântul Maslu afară şi nişte nori furioşi prevesteau începerea ploii. Părintele a ridicat mâna dreaptă spre cer şi o mişca încet din stânga spre dreapta, în timp ce rostea o rugăciune, şi în ziua aceea n-a mai plouat.” (Sora R., Bucureşti)

„Părintele Gabriel a miruit doar fotografia fetei mele şi aceasta s-a vindecat de cancer uterin.” (M., Bucureşti )

„Un prieten al meu avea ciroză uscată şi trebuia să se pensioneze. După două săptămâni de rugăciuni şi tratamente ale Părintelui, medicii au recunoscut că s-a întâmplat o minune, deoarece, în urma controlului, au constatat că nu mai avea nicio urmă de boală.”(I., Slatina)

„Albinele nu-l înţepau, iar animalele sălbatice nu-i făceau niciun rău. Nişte broaşte care făceau un zgomot insuportabil au tăcut după ce Părintele s-a rugat.” (C. L., Roman)

„Împrumutasem nişte bani ca să ajungem la Părintele Gabriel şi am vrut să punem şi în cutia milei. Citindu-ne gândul, Părintele ne-a spus să nu facem aceasta, pentru că avem mai multă nevoie de bani decât alţii.” (B., Bucureşti)

„Mulţi preoţi şi călugări s-au bucurat de sfaturile primite de la Părintele Gabriel.”(Preot D., Baia - Mare)

„Băiatul meu s-a vindecat oligofrenie de  gradul II.”(F. O., Olt)

„La tot pasul, am simţit şi simt ajutorul Părintelui.”(M. O. Bucureşti)

„Într-o seară nişte oameni răi au închis porţile cu lanţuri şi lacăte, iar eu şi Părintele trebuia să ieşim cu stupii. Când am mers să văd cum s-ar putea deschide, lacătele au căzut ca şi cum ar fi fost prinse cu nişte fire de sârmă subţire.” (Fratele I., Slatina)

„Intr-o iarnă, maşina în care ne aflam s-a oprit într-o groapă. Părintele a coborât primul. Pe când să-l ajutăm, Sfinţia Sa a împins uşor cu podul palmei maşina şi aceasta s-a urnit din loc.” (Sora A., Bacău)

„Pentru toţi eram un caz depăşit. După mai mulţi ani de tratamente inutile, Părintele m-a vindecat în câteva luni, apoi mi-a arătat drumul pe care trebuie să-l urmez. Astfel m-am decis să rămân ucenica Sfinţiei Sale.” (Sora A., Vălenii de Munte)

„Am avut hemipareză în partea stângă. Mâna şi piciorul îmi erau paralizate, la vârsta de 80 de ani. După un Sfânt Maslu al Părintelui Gabriel, am început din nou să merg.”(N. M., Giurgiu )

Când Părintele a venit pentru ultima dată la mine, să facă Sfântul Maslu, mi-am dat seama că a călătorit nevăzut, întrucât persoane care se aflau în faţa liftului au afirmat că au văzut doar un băiat (care-i însoţea pe Sfinţia Sa şi pe sora A.) (L., Bucureşti)

„O echipă de japonezi şi unii creştini au filmat cum se cobora Preasfântul Duh peste Părintele Gabriel.” (A., Gresia)

„Cu rugăciunile şi cu plasturele pe care îl prepara, Părintele m-a vindecat în trei zile de orbire, fapt confirmat medical de mai mulţi specialişti renumiţi în domeniu." (G., Bucureşti)

„Familiile multor demonizaţi şi-au găsit liniştea în urma exorcizărilor făcute de Sfinţia Sa. O dovadă grăitoare în acest sens o reprezintă exorcizarea demonizatului N. În urma Slujbelor Părintelui, acesta s-a făcut sănătos şi, drept mulţumire, s-a adus pe sine jertfă Preasfântului Dumnezeu. Astfel, suferindul de atunci este astăzi exarhul M. dintr-o mănăstire din nordul ţării. Există casetă audio care poate servi drept mărturie.” (C. şi L., Bucureşti)

„Sunt din Caracal şi în ziua de 1 ianuarie 2005, în biserica de la Gresia mi-a fost foarte, foarte rău şi am murit. Cei din jur mi-au povestit că Părintele Gabriel, fără să-şi oprească slujba sau să se sperie, le-a spus creştinilor să nu intre în panică şi s-a rugat în continuare, masându-mi uşor mâinile.
Cu ajutorul rugăciunilor Părintelui, am revenit printre cei vii. După aceea am mers de mai multe ori la Gresia, iar acum vin şi la mormântul Părintelui. Astăzi mă simt bine şi îi sunt recunoscătoare Părintelui pentru minunea pe care a făcut-o cu mine.” (Sora A. şi mai mulţi creştini care au văzut)

„Un cuplu tânăr avea probleme mari. După o singură slujbă a Părintelui Gabriel, problemele s-au rezolvat şi, mai mult decât atât, unul dintre ei a  reuşit să fie angajat foarte repede, în mod cinstit, într-un serviciu foarte bun. Părintele îi încuraja pe tineri să-şi întemeieze familii şi să ducă o viaţă creştinească adevărată.” ( C. C., Bucureşti)

Câteva minuni săvârşite după plecarea la cele veşnice

„În preziua şi în ziua înmormântării, s-a observat că sicriul Părintelui devenea mai uşor sau mai greu, în funcţie de acordul sau dezacordul Sfinţiei Sale în legătură cu ceea ce se făcea.”(Fratele V., Mogoşeşti; fratele A., Gresia)

,,În aprilie 2006, am avut un nodul dureros de aproximativ 10/5 centimetri. Am mers la Mogoşeşti, la mormântul Părintelui şi nici măcar nu m-am rugat să se retragă nodulul. Chiar din acea seară, dimensiunile nodulului s-au redus semnificativ, iar în câteva zile a dispărut complet, fără niciun tratament.”(A., Bucureşti)

„După ce l-am cunoscut pe Părintele Gabriel la Borăneşti, la câţiva ani, am mers şi la Gresia de vreo patru ori. După plecarea Părintelui, mergeam des la mormântul Sfinţiei Sale. Nu după mult timp, am observat că am eliminat argintul-viu prin piele.” ( A., Bucureşti)

„Am încercat mai mulţi ani să avem un copil. Am urmat mai multe tratamente în ţară şi în străinătate, dar fără niciun rezultat. Toţi medicii mi-au spus că nu vom avea niciodată un copil. Cu puţin timp înainte de a pleca la cele veşnice Părintele mi-a spus că se roagă şi că mă va ajuta să am un copil. Acum sunt mamă.” (L., Brăila)

„Nu aveam serviciu de mai mulţi ani şi, după ce am fost la mormântul Părintelui, la doar câteva zile am găsit un serviciu foarte bun.” (B., Bucureşti)

„Rememorând cu uimire minunile Părintelui, am trăit şi eu o minune. Aveam un borcan de smântână din care consumam zilnic, fără economie şi, timp de o lună acesta rămânea pe trei sferturi plin, iar gustul acesteia era nealterat. La o săptămână după ce mi-am dat seama că aceasta e o minune a Părintelui, s-a terminat şi smântâna din borcan.” (E. B., Bucureşti)

„Într-o duminică, în timp ce eu mă rugam la mormântul Părintelui să ne ajute să vindem apartamentul, la uşa noastră s-au şi prezentat nişte tineri de la imobiliare care ne-au ajutat să rezolvăm această problemă.” (A., Roşiorii de Vede)

„Una dintre creştinele Părintelui Gabriel îmi povestea că pe prietena ei copiii nu o mai vizitau, iar ea avea mari probleme financiare (nu avea nici bani de pâine).
A sfătuit-o să se roage la fotografia Părintelui, deşi nu-l cunoscuse. În foarte scurt timp, copiii au trecut pe la ea şi a primit ajutor.” (Sora A., Bucureşti)

„În octombrie 2005, am fost diagnosticată cu metastaze hepatice. Mi-am amintit de sfaturile Părintelui şi le-am urmat, am renunţat la carne, am băut ceaiurile pe care ştiam că ni le recomanda şi în câteva săptămâni mi-am revenit.” ( F., Bucureşti)

„După aproape doi ani de la plecarea Părintelui, m-am dus din nou la Gresia. Ceva tainic mă chema să revin. Ajunsă acolo, m-am rugat şi am simţit  o căldură şi o pace de nedescris. După două zile, am simţit că cineva îmi pune mâna pe cap, în locul care mă durea. După aceasta, pur şi simplu am simţit cum durerea s-a mutat în coloana vertebrală, apoi a dispărut.” (L., Bucureşti)

„Părintele continuă să mă ajute. Mai întâi m-a ajutat să iau examenul la liceul dorit, apoi am primit în dar şi un calculator.” ( I., Târgovişte)

„Lipsind de acasă mai multe zile şi fiind foarte cald, mi-am găsit multe flori veştejite. Cele pe care le-am stropit cu Agheasmă de la Părintele Gabriel şi-au revenit. Bineînţeles, l-am rugat şi pe Părinte să mă ajute.” (L., Bucureşti)

„Soţul meu nu avea încredere în Părintele Gabriel, deşi avea probleme de sănătate şi auzise de minunile şi vindecările care aveau loc în urma rugăciunilor Sfinţiei Sale. După 1 iulie 2005, a avut un vis în care a fost mustrat pentru ce a spus şi a gândit. În urma acestuia, a început să creadă în puterea duhovnicească a Părintelui Gabriel şi să urmeze cu dăruire calea credinţei.” (V., Bucureşti)

„O doamnă a văzut la colega ei de serviciu nişte fotografii cu Părintele Gabriel. După un timp,  a vrut să meargă la mormântul Părintelui. Când a ajuns acolo, a simţit puterea divină de la distanţă. A doua zi a avut mai multă putere, iar nu după mult timp, a primit un ajutor material de  la soţul ei, de care se despărţise de mai mulţi ani. (G., Bucureşti)

„O creştină se afla într-o situaţie dificilă şi s-a rugat la fotografiile cu mâinile Părintelui din ziua înmormântării, deşi nu l-a cunoscut. Până seara, Părintele şi-a făcut simţită prezenţa şi i-a acordat ajutorul de care avea atâta nevoie.” (G., Bucureşti)

Notă

Am relatat doar o mică parte din vastul material adunat de la creştini cuprinzând minunile săvârşite de Preasfântul Dumnezeu prin Părintele Gabriel.

   
 
Slavă Preasfântului Dumnezeu pentru toate!
 
Servicii promovare site gratuite Adauga-ti si tu site-ul in TOP ROTL!